Kontrollera specifikationerna för Apple Watch Ultra


I år, med introduktionen av Apple Watch Series 8, lades en ny version till Apples produktportfölj, som, till skillnad från resten av de mer professionella produkterna från detta märke, använder Ultra istället för Pro-suffixet, och med detta namn , den vill vara cool och mer speciell än Nämn andra produkter. Apple Watch Ultra är en väldigt speciell och tuff smart klocka för speciella personer som gör mycket hårda och tunga aktiviteter som dykning, tung klättring och promenader på svåra och långa rutter.

Kontrollera designen och byggkvaliteten för Apple Watch Ultra; Den största Apple Watch!

Det första man tänker på när man ser Apple Watch Ultra är den stora storleken på denna klocka, som med en diameter på cirka 14,4 mm anses vara den största smarta klockan tillverkad av Apple. Denna stora storlek har fått klockans vikt att öka och nå ca 61,3 gram. Naturligtvis, jämfört med professionella klockor från märken som Garmin, är Apple Watch Ultra inte särskilt tung och långvarig användning kommer inte att störa dig mycket.

Den här stora storleken gör att den inte ser särskilt bra ut på mindre handleder och eftersom den är monokromatisk (som bara finns i titanfärg) gör den det omöjlig att matcha den med varje outfit och utseende. Naturligtvis låter de olika och exklusiva banden på denna klocka, såsom Alpine Loop, Trail Loop och Ocean Band i olika färger, dig anpassa utseendet på denna klocka till viss del.

Låt oss komma till kvaliteten på konstruktionen och designen av denna klocka, som, precis som sitt namn, använder de bästa och mest motståndskraftiga materialen som möjligt. Kroppen är gjord av resistent titan och den nedre sensorn använder resistent keramik. Skärmen, som resten av Apple Watches, använder en reptålig safir, som görs platt istället för böjd på grund av den här klockans tuffare design. Samma menyknapp och en krona används på klockans högra kant, som är något större och upphöjda för mer komfort vid sportaktiviteter och även med handskar. För att ytterligare skydda dessa delar placeras ett upphöjt lager på dessa två delar för att göra dem motståndskraftiga mot stötar.

Kroppen är ansluten till skärmen med ett platt utsprång och skyddar skärmens hörn väl mot stötar. På högerkanten har en ny orange knapp som heter actionknappen lagts till som du kan anpassa i telefoninställningarna och välja en av 8 olika funktioner, som att aktivera sportläge, ficklampa osv. Ytterligare ett lager av funktionalitet har lagts till på den här knappen, och om du till exempel använder den för att aktivera sportläget kan du även använda den här knappen för att ta en paus mellan sporterna. Denna åtgärdsknapp ger klockan många fler användningsområden och anses vara en positiv punkt i designen av Apples smarta klockor, men den har också en negativ punkt, och om du byter från vanliga Apple-klockor till denna klocka kan du omedvetet på grund av dess placering Tryck fel när du använder menyknappen till höger och det kommer att ta lite tid att vänja sig vid det.

En av de användningsområden som Apple gjorde många manövrar på var möjligheten att använda denna klocka för dykning, och till och med producerade ett speciellt havsband för denna aktivitet, vilket tack vare användningen av standarderna WR100 och EN13319 kan Apple Watch Ultra vara nedsänkt upp till 100 meter djup. Den är inte skapad och du kan använda den för dykning och simning upp till ett djup av 40 meter. IP6X-certifikat används också för att det ska motstå inträngning av dammpartiklar. Överensstämmelse med MIL-STD 810H-certifikatet visar också hur tuff den här klockan är och dess höga motståndskraft mot mycket hårda temperaturförhållanden (mellan minus 20 och plus 55 grader!) och värme.

Apple Watch Ultra display recension; Den ljusaste Apple Watch!

Apples exklusiva Retina LTPO OLED-skärm med en storlek på 1,92 tum och en mycket liten kant och en upplösning på 410 x 502 pixlar, förutom att visa detaljer och attraktiva bilder, har den möjligheten att visa fler linjer och gör rullningen mycket mindre och mer information samtidigt som storleken på klockans skärmar bibehålls. Apple kommer att visa dig andra. För att kunna använda denna klocka bekvämt och utan problem i utomhusmiljön och i direkt solljus används ljusstyrkan på 2000 nits, vilket är nästan dubbelt så högt som Apple Watch 8, och man kan säga att man kan se en av de ljusaste skärmarna med bärbara prylar här. . Den alltid-på-skärmen kan ses i denna klocka precis som andra versioner.

Apple Watch Ultra batteri recension; Den mest laddade i Apple Watches!

Batterikapaciteten har ökat med 76 % jämfört med 8:e generationen och nått 542 mAh, och enligt Apple kan den ladda dig i upp till 36 timmar. Naturligtvis är denna summa lite blygsam, och vid normal användning, till exempel flera timmars sportaktiviteter och användning av GPS under dagen, och bär den medan du sover och övervakar sömntillståndet, kan den enkelt laddas för ca 2 och en halv dag. Detta antal är med hjälp av den nya Low Power-funktionen. Läget ökar till tre och en halv dag. Du kan ladda den här klockan på cirka 2 timmar med en 20-watts laddare eller använda trådlösa multifunktionsladdare för att ladda medan du sover.

När lågenergiläget är aktiverat är skärmen alltid på, hälsosensorer som är aktiva i bakgrunden och tar emot aviseringar stoppas och pulsmätning och GPS fortsätter sina aktiviteter med mindre noggrannhet. Naturligtvis har du möjligheten av vilka sensorer som slås på eller av, och du kan anpassa denna sektion till viss del.

Recension av Apple Watch Ultra-sensorer; Den mest undervattens Apple Watch!

Vi ser bara tre nya sensorer i denna klocka, och resten är exakt desamma som de tidigare sensorerna, såsom blodkoncentrationsdetektionssensorn, blodsyremätningssensorn, pulssensorn, tryckmätaren och sensorerna som är finns i de flesta smarta klockor eller hälsoband, och två Den nya sensorn för temperaturdetektering och olycksdetektering har lagts till i den 8:e generationen av Apple Watches, och endast sensorn för att detektera djup och vattentemperatur är en helt ny och unik sensor för detta Kolla på. Poängen är att syrenivå- och blodkoncentrationssensorn inte fungerar i Iran, och du måste aktivera klockan utanför Iran för att kunna använda den här funktionen. Temperaturdetekteringssensorn, som använder två sensorer under skärmen och under klockan för detektering, känner av och registrerar kroppsförändringar mycket exakt upp till 0,1 grader. Naturligtvis finns det inget speciellt program eller plats för att visa kroppstemperaturen, och den registrerar bara förändringarna under en period av cirka 5 dagar och varnar dig om kroppstemperaturen ändras för mycket, men denna sensor används mest för sömnövervakning och mäter kvinnors hälsotillstånd. 

Car Crash Detection-sensorn använder, liksom 8:e generationen, ett gyroskop och en noggrann accelerometer och med hjälp av GPS känner den av när du sätter dig i bilen, och vid ett plötsligt stopp visar den dig en varning om att om efter 10 sekunder det Om han inte får svar ringer han larmcentralerna.

För bättre spårning på svåra rutter utan ordentlig antenntäckning använder Apple Watch Ultra en dubbelbands-GPS baserad på L1- och L2-frekvenser, som är mycket exakt även i trånga stadsmiljöer och skogsområden, och rutten som tas är Den spelar in bra och automatiskt växlar mellan dessa två frekvenser för bättre routing.

Paul Watch Ultra stöder alla typer av sporter du kan tänka dig, och vissa sportaktiviteter som löpning, promenader, cykling etc. upptäcks och mäts automatiskt. Mätning av distans, antal steg och puls under träning görs mycket noggrant. Möjligheten att kombinera flera typer av sporter tillsammans och använda åtgärdsknappen för att växla mellan dem eller gå till nästa sportaktivitet gör denna klocka till ett mycket bra alternativ för professionella atleter.

Djup- och temperaturdetekteringssensorn börjar fungera när klockan är nedsänkt i vatten och visar information som vattendjup, temperatur och tiden du var i vattnet i det nya Djupprogrammet. Programmet Oceanic+, som kommer att släppas i år, lägger till funktionerna hos dykdatorer till denna klocka, och troligtvis måste du köpa ett abonnemang för att använda den.

Med alla dessa sensorer kan denna klocka inte helt ta platsen för en speciell sport- eller klätterklocka, men som den första produkten i denna serie har den en heltäckande och relativt perfekt prestanda.

Apple Watch Ultra hårdvara och processor recension; Den minst förändrade Apple Watch!

När det gäller hårdvara är det ingen skillnad mellan den här versionen och Apple Watch 8 eller ens 7, och samma S8 dual-core processor används tillsammans med W3-processorn för kommunikation med telefonen, men det betyder inte att denna klocka är svag , och det är som andra versioner. Allt går bra och snabbt, och även genom att köra flera program kan du snabbt komma in i önskat program. Precis som Apple Watch 8 används 32 GB internminne och 1 GB RAM för Apple Watch Ultra. Användningen av tre mikrofoner och en extra högtalare jämfört med de vanliga versionerna gör det möjligt att ringa samtal och höra ljudet av samtalet och den tillagda Sirenen, även i bullriga och blåsiga miljöer. Naturligtvis har de flesta ändringarna gjorts i sektionen sensorer och sensorer, vilket gör att du kan få en bra upplevelse i alla typer av sportaktiviteter utöver den kraftfulla och beprövade hårdvaran.

Apple Watch Ultra programvara och användargränssnitt granskning; Den mest intressanta Apple Watch!

Den del som gör en smart klocka användbar är användargränssnittet och funktionerna som används för det, och en av de utmärkande punkterna med denna Apple-klocka jämförs med andra sportklockor som, förutom sensorer och program för tunga aktiviteter, är till för vardagen och normal är väl optimerad. Naturligtvis kan några av funktionerna i WatchOS 9 i denna klocka läggas till den fjärde generationens Apple Watch och senare. Tack vare det här användargränssnittet tar och registrerar sportaktiviteter mer och mer exakt data, och det ger fler faciliteter för personer som utövar kombinerade dubbel- och trippelsporter, och du kan skapa dina egna personliga träningspass och exakta mätningar. Ha en frotté. Pulsdiagrammet har också lagts till i Apples hälsoprogram och det registrerar och sparar sina ändringar under träning. Tack vare den nya temperatursensorn har möjligheten att mäta sovställningar blivit bättre och mer exakt, och möjligheten att påminna om att ta medicin har även lagts till i Apples hälsoprogram.

Om du är en av personerna som hanterar och planerar de minsta delarna av ditt liv och använder fokusfunktionen på iPhone som lades till efter iOS 16, kommer Apple Watch Ultra att låta dig ändra utseendet på klockan. Byt till typ av fokusuppsättning och till exempel använda en annan urtavla med annan information för arbetsplatsen jämfört med hemmet eller sportmiljön.

Apple Watch Ultras exklusiva Wayfinder urtavla är i grunden en mycket avancerad kompass som, förutom en snygg och vacker design, har olika funktioner som kartmarkering, nattlägesläge för bättre överblick över skärmen på natten, samt möjlighet att använda 8 olika objekt för åtkomst och information. Det visas snabbt på skärmen.

Waypoints och Backtrack-funktionerna, tillsammans med en mer professionell kompass, ger en mycket bättre och säkrare klätterupplevelse när du inte har en antenn och inte har tillgång till Google Maps eller kartor. Waypoints-funktionen låter dig markera olika punkter på kartan, till exempel en parkeringsplats eller resort, och enkelt hitta och navigera i dem med en kompass. Om du inte var i bra ljusförhållanden eller om du avvek från huvudstigen och gick vilse, kommer Backtrack-funktionen att visa dig vägen du kom. En intressant poäng med den här funktionen är att när internet är avstängt aktiverar klockan automatiskt denna funktion så att du kan använda den om det behövs. Kombinationen av dessa två funktioner och exakt dubbel GPS gör klättring och naturturism mycket säkrare och bekvämare på svåra och avlägsna stigar med denna klocka, och den kan till och med rädda ditt liv från risken att gå vilse och ätas upp av vargar och björnar. !

Naturligtvis, om du går vilse eller skadas på vägen, behöver du inte oroa dig och du kan använda den exklusiva funktionen i denna klocka som heter Siren, som aktiveras genom att hålla åtgärdsknappen intryckt i 5 sekunder och kontinuerligt avger ett mycket högt ljud på 86 decibel. Enligt Apple kan den höras upp till 180 meter och kan dra till sig uppmärksamhet från andra människor runt omkring dig.

Du bör vara uppmärksam på en sak innan du köper denna smarta klocka, genom att använda WatchOS 9 behöver du en enhet som stöder iOS 16 och uppåt, och av denna anledning kan ägare av iPhone 8 och uppåt använda denna smarta klocka.

Är Apple Watch Ultra värt att köpa?

Som Apples första professionella klocka har Apple Watch Ultra en bra och acceptabel prestanda och kan vara en hårt arbetande klocka med hög laddning och olika sport- och navigationsfaciliteter för Apple-fans som inte har några problem budgetmässigt och halvprofessionellt. sport, dykning eller naturresor, men avsaknaden av några av dess funktioner, såsom offline-kartläggning, olycksdetekteringssensorer och EKG, gör Apple Watch 8 till ett mer lämpligt och ekonomiskt alternativ, eftersom de flesta funktionerna har lagts till förutom dykning och hög batteriladdning och har ett mer kompakt utseende. Idrottare och professionella klättrare som är fans av Apple har inte de nödvändiga funktionerna som kan ses i Garmin, Polar och Suunto klockor, och alla deras behov är inte helt tillgodosedda. Sammantaget är denna smarta klocka beundransvärd som Apples första försök att vinna mer professionella användares hjärtan, men det återstår fortfarande arbete för att bli ett av alternativen med högt köpvärde. Om du fortfarande har två tankar om att köpa en smart klocka, kan du också hänvisa till Mobonews artikel om att köpa den bästa smarta klockan i alla prisklasser.